Google blir Alphabet som nytt moderbolag

Google omorganiserar och Sundar Pichai blir ny VD
I ett blogginlägg häromdagen, meddelade Googles grundare Larry Page en massiv omstrukturering av bolaget, där Sundar Pichai blir VD och grundaren Sergey Brin blir ordförande i moderbolaget kallat Alphabet. Som VD och koncernchef för alfabet, Page och Brin kommer att övervaka Google samt intresseföretag som Life sience projektet Calico  (verksamt inom åldersdiabetes) och blanad annat också det drönar projekt som Google har kallat Wing.  Enligt den nya organisationen, kommer var och en av dessa projekt/bolag har sin egen VD och ledning, medan Pichai och Google behåller kontrollen över sök, annonser, kartor, Google Play Store, YouTube, och Androi.

Sundar Pichai -Se vad mannen bakom Googles viktigaste produkter tänker om framtiden.

På Googles egna blogg säger Larry Page CEO att ”För Sergey och mig är detta ett mycket spännande nytt kapitel i livet av Google – födelsen av alfabetet. Vi gillade namnet alfabetet eftersom det innebär en samling bokstäver som representerar språket, en av mänsklighetens viktigaste innovationer, och är kärnan i hur vi index med Google-sökning!

Larry fortsätter i samma context, citat:

”Vi är entusiastiska över …
Få mer ambitiösa saker gjorda.
Med lång sikt.
Empowering stora företagare och företag att blomstra.
Investera på omfattningen av de möjligheter och resurser som vi ser.
Att förbättra insynen och övervakningen av vad vi gör.
Göra Google ännu bättre genom ökad fokus.
Och förhoppningsvis … som ett resultat av allt detta, förbättra livet för så många människor som möjligt.
Vad kan vara bättre? Inte undra på att vi är glada över att få arbeta med alla i alfabetet familjen. Oroa dig inte, vi fortfarande att vänja sig vid namn också!”

Slut citat Larry Page.

Nedan ett av många spännande projekt. Goggle Translate via mobilen. Man håller helt enket upp sin smartphone med mobilkameran på, mot en text och man ser översättningen direkt. Genialiskt eller hur-:)

Källa: theverge och Google blogg