Google tar in mobilvänliga sidor och indexerade appar som en viktig faktor för rankning

Dags att göra din webbplats mobilvänlig för bättre placering i sökresultaten.

Två viktiga #WebmasterNews nyheter
1. Start 21 april kommer Google att utöka användningen av mobil-vänlighet som en rangordning signal, vilket innebär mer #mobilefriendly platser i sökresultaten.
2. Sedan någon månad, kommer Google att börja använda information från indexerade appar som en faktor i ranking för inloggade användare som har app installerad.

Få alla detaljer om detta på Google blogg: http://goo.gl/WEAZcX

Och vad betyder det för dig som redan har en webbplast idag? Sitelife.se reder ut begreppen:
Om du läser vad de säger, är det för en mobil-söknings enhet. Dina nuvarande sökresultat på något annat kommer att förbli densamma som Google redan vet vilken enhet du är på. Om ditt företag tjänar pengar från folk som köper dina varor i sin mobila enhet, exempelvis på sin smart phone och till viss del en platta behöver du en mobil vänlig setup för din huvudsakliga webbplats. Google kommer att rangordna dig därefter och placera dig före andra som inte har blivit mobil vänlig. Du kommer se en förändring  av din ranking under en period, men det är relativt lätt, billigt och snabbt gjort att göra din huvudsakliga webbplats mobil vänlig så din ursprungliga ranking kommer att återvända som de viktigaste aktörerna i din nisch.